Традиционната любов на българите към западните марки коли и вещи изобщо

...
Традиционната любов на българите към западните марки коли и вещи изобщо
Коментари Харесай

България втора в света по брой Мерцедеси втора ръка на калпак след Албания

Традиционната любов на българите към западните марки коли и движимости въобще е главен движещ фактор на потреблението у нас.

България е на път да стане едвам втората страна в света след Албания, в която Mercedes е най-продаваната марка коли, демонстрира обичайна информация на Automedia.bg за регистрациите в Министерство на вътрешните работи, съобщи Аутомедия.

През първото полугодие на 2023 най-често купуваната кола втора употреба у нас си остана Volkswagen, само че с все по-малък задатък пред премиум производителя от Щутгарт.

Двете марки от ден на ден се приближават от няколко години, само че в този момент темпото се форсира: Mercedes има цели 20.1% растеж по отношение на предходната година, до момента в който при VW той е единствено 7.8%.

Mercedes e и единствената марка в Топ 6, която пораства над междинното за пазара (12.3%). При третия BMW нарастването по отношение на предходната година е 9.7%, при четвъртия Audi - 3%, регистрациите на Opel са пораснали с едвам 0.1%, а на Toyota - с 2.2%.
   

Марката с максимален растеж като цяло на вторичния пазар в България е, несъмнено, Tesla - 198% повече регистрации по отношение на първата половина на предходната година.

Още в 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР